Om foredragene
Siden blir oppdatert fortløpende
Agenda for workshop: Kontinuerlig forbedring og Lean
Rolf Martin Johansen, Chief Quality, Security and Processes, Logica Norway og Klaus Eriksen, senior konsulent, TPM Team Scandinavia AS
Innledning og Lean Intro
- Lean filosofi og prinsipper
- Gjennomgang av Lean Hus og sentrale Lean Verktøy
Lean Spill - Kobling av teori og praksis (The Buckingham Lean Service Game)
Spillet går over 3 runder med teori og gruppeoppgaver mellom rundene.
Fokus på følgende elementer:
- Koordinering mellom kontor og teknikere
- Prioritering av oppgaver
- Planlegging og ressurstildeling
- Håndtering av hasteoppgaver
- Administrativt sløseri
- KPIer for administrasjon
- Unødvendig etterspørsel
- Feil og manglende data (dirty data)
- VSA og visualisering
- Arbeid i forbedringsgrupper
Diskusjon og summering
- Eksempler på Lean og kontinuerlige forbedringer av prosesser
- Refleksjoner og spørsmål
Where you stand, depends on where you sit
Colin Rudd, Items LTD
Measurements, metrics and KPIs
A session that looks at the use and misuse of measurements, metrics and KPIs
Apollo 13 – en praktisk øvelse i ITIL og IT Service Management
Helge Rognlien, seniorrådgiver og Svein Erik Schnell, seniorrådgiver, Steria
Houston, we have a problem!
55 timer og 55 minutter etter utskyting ryster et voldsomt smell mannskapet på Apollo 13. Oksygentanken som forsyner romferjens brenselsceller eksploderer, og astronautenes eneste håp er et nødbatteri med ti timers levetid. Reisen tilbake til jorden tar 87 timer. Oppdraget endrer karakter og hovedmålet blir å redde mannskapet om bord i Apollo 13!?
Kan du bidra til å redde mannskapet?
Alle virksomheter skulle hatt den samme innstillingen som Gene Kranz, flygeleder for Apollo 13. Han slo fast at det å mislykkes ikke var noe alternativ: Failure is not an option!
Apollo13 er en simuleringsøvelse basert på den virkelige historien og hendelsene med den kjente romferden. Simuleringen viser på en praktisk måte viktigheten av å ha gode prosesser, god samhandling, tydelige roller og ansvar, klare mål og prioriteringer.
Kommunikasjon i QA-arbeidet
Signe-Marie Hernes Bjerke, Det Norske Veritas
Når du jobber med ITIL og IT service Management eller annet kvalitetsarbeid så handler det til syvende og sist om å jobbe med mennesker. Du er ikke bare avhengig av god kommunikasjon internt i prosjektteamet. Prosjektet har ofte som mål å endre måten folk tenker på og jobber på. Kommunikasjonsevnen til prosjektmedarbeiderne er en avgjørende faktor for å kunne lykkes.
I denne seansen vil vi studere hvordan måten vi kommuniserer på vil påvirke omgivelsene. Er du bevisst hvordan du kommuniserer? Er du sikker på at du forstår hva dine kolleger mener?
Ved hjelp praktiske øvelser og enkle kommunikasjonsmodeller vil vi sette fokus på hvordan vi bedre kan lykkes i teamarbeid og samhandling med kolleger.
ITIL Take-off - Airport Simulation
Marius Lien, ITIL Rådgiver, Syscom AS
Det er tre minutter til flyet skal lette. Alt går som det skal. Men nei! Radaren er gått ned! Hvordan identifiseres feilen og hva påvirkes? Hva gjør du? En morsom, spennende og lærerik dag med tempo, høy puls og positivt stressnivå. Delta på ITIL Simulation og lær i praksis hvor nyttig ITIL faktisk er for forretningen!
ITIL Problem Management: Perfekt landing, men på feil flyplass…
Magnus Mølsæter og Tom Solheim, Tomaco AS
Etter en vellykket implementering av Problem Management, med sertifisert personell og tilstrekkelig organisatorisk modenhet, kommer erkjennelsen: Vi er tydeligvis i stand til å foreta en rekke perfekte landinger, men noen ganger på feil flyplass.
Hvorfor blir vi ikke kvitt problemet? Hvorfor uteblir den forventede effekten av Problem Management? Hva skal vi fortelle brukerne? Hvordan kan jakten på den ukjente underliggende årsaken lede oss på villspor?
Gjennom praktiske eksempler fra privat og offentlig sektor vil dette foredraget gi verdifull innsikt i hvilke teknikker og verktøy foredragsholderne selv har benyttet for å levere perfekte landinger. På riktig flyplass.
Establishing a Service Catalogue
Colin Rudd, Items LTD
This session provides an overview of a practical approach to the creation of a Service Catalogue, using the techniques developed by the author of the Service Design book. It also describes and explains a case study where these techniques were successfully used within a real organisation.
Kan vi endre adferd med humor? Presentasjon av rolighetsteorien
Katarina Lakowitz, CRM/Internet Manager, Volkswagen Personbilar
”Vi tror att fler kommer att göra skillnad för miljön om de har roligt på vägen. Vi kallar det Rolighetsteorin.” Volkswagen Sverige har skapat rubriker över hela världen med en enkel tanke – Rolighetsteorin. Teorin om att glädje kan ändra beteende till det bättre. Rolighetsteorin är nu en av de drivande tankarna bakom Volkswagens miljöteknologier.
Critical Success factors for ITSM implementation in the IT organization. Presentasjon av en masteroppgave
Pål Nome, adm.dir og Jeanette Reinholdtsen, prosjektleder, Syscom Norge
ITSM implementering = organisatorisk endring!
Hvorfor bør implementering av ITSM verktøy og prosesser tilnærmes som et organisatorisk endringsprosjekt? Jeanette Reinholdtsen presenterer oppskriften fra sin masteroppgave, som setter en rekke kritiske suksessfaktorer sammen med et velkjent rammeverk for planlagt endringsledelse. Pål Nome kobler dette til praktiske erfaringer fra ITSM implementeringer i offentlige og private virksomheter. Sammen diskuterer de hvordan planlegging, fremdrift og gjennomføring av ITSM implementering kan gjøres smidigere – og med større suksess.
Prosesser hjalp Coop å betjene flere kunder
Lise Hugdahl, IT Service og Support Manager, COOP Norge Handel AS
Coop Norge Handel IT (CNIT) overtok iløpet av 2010 ansvaret for levering av IT Tjenester til COOPs 1000 butikker. Foredraget vil vise hvilke utfordringer CNIT møtte, og hvordan ITIL prosesser støttet prosessen med overtakelse og forvaltning.
Fokus vil være: Hvordan stilne stormen…..
Kontinuerlig forbedring gjennom felles evaluering av leverandørs og kundes innsatser
Tor Christian Ulvang, kanalansvarlig, SpareBank 1 Gruppen og Noralf Husby, leder for prosjekt- og forvaltningsgruppen, Kantega AS
Er du som kunde klar over hvor mye leveransekvaliteten avhenger av dine bidrag i Transition-prosessene? Er en SLA som måler antall feil og antall timer et godt nok verktøy for kontinuerlig forbedring av leverandørens leveranser? SpareBank 1 Gruppen og Kantega sitt kunde-/leverandørforhold går over 10 år tilbake i tid. Kantega er kodeforvalter for flere kritiske systemer i banken. Hvert kvartal har kunden og leverandøren felles evaluering for hvert systemområde, både av den løpende forvaltningsinnsatsen og av leveranser i perioden. Dette gir begge parter verdifulle innspill til forbedringer. For å oppnå engasjement og fokus knyttet til evalueringene er det innført økonomiske insentiver som kan slå begge veier. SpareBank 1 og Kantega vil i dette foredraget fortelle om evalueringsmetoden og vise hvorfor vi mener den fungerer og resulterer i stadig forbedring.
Hva skal virksomheten gjøre mens IT-tjenestene ikke fungerer?
Jan Eirik Olsen, leder av konsulentavdelingen for ITIL og IT Service Management, Accenture Norge
Selvtilfredshet i virksomheter, kompleksitet i tjenester, og utdaterte systemer bidrar til å øke risikoen for at uforutsette hendelser i IT-systemer eskalerer til fullskala katastrofer. I dagens teknologibaserte samfunn er det ikke lenger tilstrekkelig med en standard sikkerhetskopi og redundante systemer. Det vi trenger er kontinuitetsplaner som er integrert med resten av organisasjonen på et strategisk nivå, og som fokuserer på rask og veløvd gjenopprettelse.
Denne presentasjonen vil ha fokus på kontinuitetsstyring av IT-tjenester, og de tilknyttede områdene; tilgjengelighetsstyring, kapasitetsstyring, tjenestenivåstyring og hendelseshåndtering.
Ulike caser og praktiske eksempler vil benyttes til å vise bruk av ITIL rammeverket for kontinuitetsarbeid.
Implementing ITIL 2.5: Lessons learned from two implementation case studies
Bob Ryan, IBM Global Business Services
This session will provide a practical approach to understanding how to successfully implement or adopt components of the ITIL framework, both V2 and V3. This session will provide an overview of two case studies in IT Service Management implementation using ITIL, and provide specific lessons learned from these two case studies, and other ITIL implementations. The session will focus on using the lessons learned to date on ITIL and integrating these lessons into a structured approach that can be used by session attendees when planning or running their own ITIL implementations.
Människor betyder nogot, en agil (smidig) betraktelse av service management
Arne Åhlander, Agile coach og Kursholder, Kantega Academy
Hur kan man arbeta enligt ITIL och samtidigt dra nytta av ett smidigt arbetssätt?
Vad kan vi hämta från Smidig som gör oss mer framgångsrika i vår användning av ITIL?
Hur drar vi nytta av individernas kompetanse och teamens förmåga för att lösa opgaver?
Med utgångspunkt från Agile manifesto gör Arne Åhlander en betraktelse över hur service management kan förenklas och göras smidigare dag for dag. Det handlar om att leta efter förbättringar likaväl som förenklingar för att på bästa och snabbaste sätt hitta lösningar som gagnar kunden.
Fjorårets prisvinner: NAV IKT: Opptur og nedtur på reisen videre
Inger Hilde Hillesund, utviklingsdirektør og Erik Hasle, IKT drift direktør, NAV IKT
I sine ledergjerninger er de opptatt av å få organisasjonen og prosessene til å virke. De mener at disse dimensjonene, sammen med klare og tydelige mål, bidrar til å sikre tilgjengelighet og kvalitet for kunden og sluttbrukerne.
ITIL CSI - Realiser gevinster i ITIL-prosjekter
Roger Tøftum, seniorrådgiver, Steria AS
I dette foredraget presenteres viktige prinsipper og god praksis for etablering og styring av kontinuerlig forbedring. En konkret forbedringscase vil bli gjennomgått, og det vil bli vist hvordan ITIL CSI og Lean-baserte teknikker ble benyttet for å realisere gevinster.
Application Management som en tjeneste basert på ITIL -
Bård-Erik Evensen, Seniorrådgiver, ASP Norge AS & Knut-Olaf Rusten, ICT Manager, GDF
Prosessen med design og etablering av en profesjonell applikasjonsforvaltning (Application Management) som en IT-tjeneste. Styrende for arbeidet var at tjenesten skal kjøpes i markedet (outsourcing).
Sett fra et kundeperspektiv tar foredraget for seg GDF Suez E&P Norge AS sine erfaringer fra behov og design, via anskaffelse i markedet, og til ferdig implementert tjeneste for applikasjonsforvaltning.
Implementing compulsory Change in a Climate of Resistance
Paul Scott, IT Change & Release Manager, Bank of England
The presentation is the Bank of England’s experience regarding IT Change Management from early 2008 to the present day. How we introduced Change Management and initially thought it was working, and how we slowly realised that it was not fully functional with wholesale adoption. It then outlines what we felt was wrong, and what we needed to do to re-launch effective Change Management within the Bank. It also highlights the results of the re-launch and lessons learned.
Implementing ITIL 2.5: Lessons Learned from Two Implementation Case Studies
Robert A. Ryan, Senior IT consultant, IBM Global Business Services
This session will provide a practical approach to understanding how to successfully implement or adopt components of the ITIL framework, both V2 and V3. This session will provide an overview of two case studies in IT Service Management implementation using ITIL, and provide specific lessons learned from these two case studies, and other ITIL implementations. The session will focus on using the lessons learned to date on ITIL and integrating these lessons into a structured approach that can be used by session attendees when planning or running their own ITIL implementations.
Implementering av Service Knowledge Management i Statoil
Hans Kristian Lange, Knowledge & Problem Manager, Statoil ASA
Statoil´s shared service unit GBS introduced the Knowledge Management process back in 2008, and as a first step focused on providing the Service Desk with relevant knowledge documents. Later on the scope has been extended to include knowledge sharing between service operators, transfer from projects to line organisation and self help knowledge to the end users.
Introducing the Knowledge Management process was fairly simple. A good process, strong technical solution and a lot of information and convincing “what’s in it for you” to the coming users of the process; everything was in place for it to be an instant success. Only, it wasn’t….. Firstly we had to overcome the “people challenge”. Up to 5% of the about 90.000 enquiries received every month are now solved by using one of the app. 4000 Knowledge Documents.
MyOceans - introducing IT Service Management for a pan-european service
Clare Hubbard, Service Management, Met Office and Bruce Hackett, Senior Scientist, met.no
Clare Hubbard joined the UK Met Office in 2006 and has worked on a number of projects related to the review and implementation of processes and ITIL. Clare is currently the Service Managers Team Manager. January 2009 she started on the Met Office’s contribution to the MyOceans project, to implement IT Service Management and host a Central Service Desk.
IT Konsern sin Lean-satsing i Posten Norge – Kontinuerlig forbedring.
Heidi Ihle Edvardsen, Lean IT manager, Posten Norge AS
Kontinuerlig forbedring er et av de viktigste virkemidlene for å sikre konsernets konkurransekraft over tid. Gjennom å bli enda mer oppmerksom på hva vi gjør og hvordan vi utfører jobben vår, får vi hele tiden ideer til små og store justeringer. Sammen blir dette til bedre produkter og tjenester, i tillegg til bedre service og lavere kostnader. Like viktig er det å forenkle og ta bort det som ikke gir verdi. Lean IT vil bli vår måte å jobbe med kontinuerlig forbedring. Det er nettopp de ansattes idéer og kunnskap om hvordan vi kan jobbe smartere som skal danne grunnlaget og føre til reelle endringer og gevinster for både våre IT-kunder og oss selv. Lean IT er en del av IT-strategien, og Lean IT-skolen ble vår måte å sikre at alle IT-ansatte i Konsernet har samme plattform for vårt kontinuerlig forbedringsprogram. Lean IT-skolen er gjennomført for 200 ansatte fra hele Norden.
Har du lyst til å høre mer….
Paneldebatt: Store offentlige IT prosjekter som ikke går som de skal - hva mangler?
Jens Nørve, avdelingsdirektør, IKT styring og samordning (ITS) Direktoratet for forvaltning og IKT, Magne Jørgensen, professor, Simula Research Laboratory AS og Hans Solli-Sæther, førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI.
Panelleder: Anne Lindmo
Det dukker jevnlig opp i mediebildet at store offentlige IT-prosjekter sliter med store overskridelser og ikke kommer i mål . Listen er lang og blir stadig lengre. Hvorfor er det slik, vet vi hvor skoen trykker - og har vi metoder for å lykkes slik at vi unngår de store overskriftene?
Teknisk planlegging for Eurovision Song Contest 2010
Ina von Lukas, Teknisk prosjektleder / Vice Technical Manager for Eurovision Songcontest 2010, NRK
Maksimal 6 artister på scenen og musikken fra en karaoke playback. Hvor vanskelig kan det vare?
Ja vel, med 39 konkurrerende landslag og deres pressefølge og over 100 Millioner tilskuere ved verdens største TV underholdningsshow ble dette en konstant kamp sikkerhetsbehov versus klokken og versus penger.
Trends in IT Performance Management
Christian F. Nissen, Metricus/ITpreneurs
ITpreneurs presents 2011 Trends in IT Performance Management – results from our annual global survey of IT specialists. We look forward to sharing our situational analysis, current best practices and upcoming trends. Learn how to avoid common bottlenecks, plus take away great tips for successful performance management. See you at the session!
Forberedelser til ISO20000 sertifisering
Magne Indahl, kvalitetsleder, Politiets data- og materielltjeneste
For-beredelse!? Altså før vi bereder, - før vi planlegger!
- Hva er det som kan hindre oss i å lykkes?
- Hva kan skje?
- Hva kan forstyrre at gjennomføringen blir vellykket?
- Og hva kan vi gjøre med det?
Vi ser på hvordan risikovurdering hjelper oss i å lykkes med ISO-sertifisering.
Prosess møter linje, NTNUs erfaring med forankring og implementering av ITIL-prosessene
Håkon Alstad, IT driftssjef, NTNU IT
NTNU har implementert Incident, Problem, Config, Change, Security og Service Level Management
og har meget gode erfaringer med dette. Medvirkende faktor for at dette har vært vellykket er at
linjeledere og ITIL-managere sitter sammen i ukentlige driftsmøter. Itillegg har vi månedlige ITIL
møte for videreutvikling av ITIL-prosesser og driftsrutiner. Disse møtene bidrar til gode prosesser i
tillegg til at det hindrer motsetninger mellom linjeledere og managere, noe som gjerne oppstår i
grenseflatene mellom linjeledelse og prosessledelse.
Foredraget vil ta for seg en kort gjennomgang av den enkelte prosess i tillegg til å gi en beskrivelse av hvordan driftsmøter og ITIL-møter bidrar til gode ITIL-prosesser.
IKT-strategi og ITIL: Muligheter, utfordringer og trøbbel
Sven L. Pihl, dir. rådgivning, CIBER Norge AS
EN IKT strategi skal si om hvordan IKT-skal støtte virksomhetens målsettinger og utviklingen. Arbeidet med IKT strategi omfatter gjerne målutvikling, teknologi avklaringer, organisasjons utforming og policyutvikling. I IKT strategi sammenhenger fremstår gjerne ITIL som både mål og virkemidler. Målsettinger fordi innføring av ITIL for mange er realistisk vei til generelt bedre kontroll og mer fornøyde kunder. Virkemidler fordi ITIL noen ITIL prosesser utviklet og innført på den rette måten kan både sette kraft og fart mot målsettinger.
ITIL – er en organisasjonspraksis. Det er formell måte å organisere arbeidet på. ITIL prosess innføring sorterer under formelle intervensjoner i OU – litteraturen. Det krever medvirkning, læring, oppfølging og konflikt håndtering. ITIL rammeverket tilbyr sånn sett en verktøy for endringsprosessen men får å håndtere det hele kreves det en endringsstruktur. ITIL er dermed ikke nokk i seg selv. ITIL i en IKT strategi må derfor suppleres med andre grep (eks)
Gitt at man ser mulighetene for å benytte ITIL til å støtte målsettinger og er i stand til å lansere tiltak utover prosessutviklingen som skal i vareta utviklingen av målsettingene er det allikevel mulighet for støtte på trøbbel både i utformingen av en strategi og etterlevelsen av den.
- Manglende forankring av IKT- leveransemodell d.v.s forholdet mellom IKT- fag siden blir stående som uavklart, eller ikke berørt (eks)
- Generell motstand mot nye strukturelle organisasjons verktøy – andre toppeledere ser ikke nytten av interne avtaler, porteføljestyirng etc (eks).
- Veivalgs avkjørsler basert på lav modenhet – rekkefølgen er viktig. Store Sourcings avtaler uten interne erfaringer med Tjenestekatalog og SLA er svært risikabelt.
Heal the world with ITIL: the African case
Brendan Martin, Dir. of Training og Geir Isene, daglig leder, FreeCode AS
Brendan Martin og Geir Isene presenterer sine erfaringer med ITIL i Afrika.
Siden 2005 har FreeCode vært aktivt engasjert i Øst-Afrika. To av selskapets ITIL-evangelister drar til Kenya og Tanzania. Med prosessser, Best Practice og kamera i kofferten følger de i Livingston sine fotspor i et moderne eventyr for å helbrede verden med ITIL. De får audiens hos flere parlamentsmedlemmer. Er Afrika klar for kontinuerlig tjenesteforbedring, Service Transition og ikke minst en reell kulturendring i retning ITIL?
Et annerledes foredrag - underholdende og tankevekkende.
bedre_service.yes
Trond Ahlquist, leder av IT-Service, Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI ønsket å forbedre IT-leveransene – igjen. Presentasjonen vil fokusere på utgangspunktet, forberedelsene, gjennomføring og resultat. Ikke alt har gått på skinner – hvorfor og hva er blitt gjort og hva tenkes om fremtiden? Hva skulle ha vært gjort annerledes hvis klokka kunne stilles tilbake? Det finnes mange verktøy og hjelpemiddel – hvilke ble brukt på BI og hvorfor?
Lifecycle management, nøkkelen til de
Stig Bjørling Ellingsen, seniorrådgiver IT Service Management, Prosesshuset AS
Med fokus på LifeCycle Management på tjenester, og Service Design Package på nye tjenester, er det mulig å innføre de ”glemte” prosessene Capacity, Availability og Security, tjeneste for tjeneste. Dette kan være mer effektivt enn en generell , bred prosessinnføring. Foredraget vil påpeke metodikk for dette, med et kost-nytte perspektiv. Det dreier seg om strukturert tjenesteutvikling, som gir god effekt når tjenesten skal overleveres til normal drift.
Må ITIL og Smidig alltid kollidere? Tips for god sameksistens
Anne Kristine Næss, sjefskonsulent, EDB ErgoGroup
Er smidigtilhengerne rene cowboyer, og ITIL-entusiastene superrigide motstandere av endring? Dette foredraget forteller deg noe av det man kan lære av hverandre, og hvorfor begge rammeverkene bør få bestå.
Using ITIL to achieve IT savings
John Windebank, Oracle
We've seen and heard of the benefits that successful ITIL implementations can bring. But, in today's climate, vague promises of improved service quality or business agility are not enough. We are all under extreme pressure to achieve real, tangible, reductions in IT spend.
This presentation focuses on practical uses of ITIL to deliver IT cost savings. Examples will be included of how to avoid the aspects of ITSM implementations that can sometimes actually inadvertently contribute to IT inefficiency by focussing on compliance to process rather than achieving the right outcome for the organisation.
ITIL and the IT Service Management community (of which I like to think that I am part of!) have aligned IT with the business and enabled real value from IT. However, there are times when the perceived benefits can get a little theoretical and academic. This is a roll the sleeves up, harsh look at the reality of where to focus if you want to really contribute to spending less on IT.
Target Audience
The aim is to make this session relevant to all attendees, from those in the first stages of trying to create a business case for investment in IT Service Management, to those that have been there and done it, and are looking for alternate approaches to achieving real improvement in ROI in ITSM.
Hvordan ta pulsen på 20.000 brukere?
Karl-Henning Rørstad, assisterende avdelingsdirektør, NAV IKT
Foredraget vil belyse hvordan en virksomhet kan innhente og bruke tilfredshetsinformasjon om IT-tjenester fra store brukergrupper for verifikasjon av tjenestekvalitet, og som ledd i kontinuerlig forbedring.
NAV har med sine ca 20 000 IT-brukere hatt behov for å sette tilfredshetsundersøkelser i strukturerte og pedagogiske former.
Acquisition and implementation of IT Service Management tools
Christian F. Nissen, CEO, CFN People A/S
Learn how to define a IT Service Management tool architecture, to develop a requirement specification, to select the right tool and vendor, to perform proof-of-concept, to select the right delivery model, to decide if the tool or the process must be customized, to negotiate the right price and terms, to customize and test the tool, to train the users and to manage improvement.
Erfaringer med ITIL i eID programmet og linjeorganisasjonen Difi.
Kristine Håland, seniorrådgiver, Direktoratet for forvaltning og IKT DIFI
Presentasjonen tar for seg hvordan Difi innfører ITIL.
I tillegg vil presentasjonen ta for seg hvordan avtalene er blitt operasjonalisert gjennom utarbeidelse av en tjenestespesifikasjon, som tar for seg hvordan ITIL brukes for å linke Difi og e-ID leverandørenes prosesser sammen og er med på å sikre et godt samarbeid i form av 4 definerte møtefora.
Er Cloud computing fremtiden for IT service management? Strategivalg og et kundecase
Jens Helstrup, Business Solutions Manager, Rubik Solutions AS
Cloud computing er et av de heteste buzzwords fra IT-media, analytikere og leverandører. Mange virksomheter har allerede tatt i bruk SaaS-applikasjoner, og vi stiller spørsmålet om SaaS også er fremtiden for IT Service Management?
Foredraget tar for seg service management og cloud computing relatert til virksomhetsstrategi, IT-strategi og -governance. Vi vil illustrere flere retninger for hvordan vi mener cloud vil påvirke service management, og vi vil vise aktuelle kunde-eksempel fra EPS service provider, entreprenørselskapet Lemminkäinen og Xtra Personell med ITIL og service management levert fra en “sky”.
Sykehuspartner tjenestepriser – extreme makeover
Bjørn Henrik Pedersen, seksjonsleder porteføljestyring, Sykehuspartner og Nils Due-Gundersen, Manager, Accenture Norge
Sykehuspartner er en felles tjenesteleverandør av innkjøps-, HR- og IKT tjenester for helseforetakene i Helse Sør-Øst (HSØ). Innlegget tar for seg hvordan IKT tjenester er blitt standardisert på en felles tjeneste- og tjenesteprismodell og hvordan dette er benyttet i foretakenes budsjettering av IKT kostnader, samt hvordan IKT tjenester faktureres av Sykehuspartner. Fokus er på hva, hvorfor og hvordan ift. ”Tjenestebasert finansiering”, hvordan dette er tilnærmet i praksis hos Sykehuspartner, samt planer/visjoner for å utvikle dette området.
Sykehuspartner tjenestepriser – extreme makeover
Bjørn Henrik Pedersen, Sykehuspartner
Sykehuspartner leverer IKT-tjenester til helseforetakene i Helse Sør-Øst. Etter sammenslåingen av IKT-miljøene i Helse Sør-Øst er Sykehuspartner blitt et av Nordens største IT-miljøer med nesten 46.000 klienter og over 69.000 potensielle brukere. Som et resultat av sammenslåingen arbeider Sykehuspartner med å stabilisere tjenestekvalitet, samt profesjonalisere IKT-området. Sykehuspartner finansieres gjennom tjenestene som selges til helseforetakene i Helse Sør-Øst – noe som krever kontroll på både hva tjenestene er og hva de koster. Hør hvordan Sykehuspartner har tilnærmet seg et utfordrende utgangspunkt etter en stor sammenslåing og hvor de er på vei i forhold til ”tjenestebasert finansiering.”
Bruk av ITIL v3 i kraftsektoren for å sikre vellykket planlegging, utrulling og drift av AMS
Kjell Eikland, EDB ErgoGroup
NVE kommer i løpet av 1. halvår 2011 med krav om innføring av avanserte strømmålere og systemer innen 2017. Dette vil berøre over 2,5 millioner målepunkter i Norge og koste nærmere 15 milliarder kroner. Dette er viktig for norsk energi og NVE forventer at moderne informasjonsteknologi skal benyttes for å hente ut størst mulig gevinster. Sammen med et nordisk sluttbrukermarked for kraft og store forventede endringer i IT-systemporteføljen vil det også ha konsekvenser for prosesser og organisasjon. Vellykket utrulling vil kreve en helhetstilnærming, der ITIL v3 er svært egnet.
The Future of ITSM
Sharon Taylor, President, Aspect Group
Have you ever wondered what he next 5 years holds for our world and our profession? Sharon Taylor is someone synonymous with the ITSM industry and has been a leader in the industry’s transformation. In the closing keynote Sharon will share a view of what the future will look like IT Service Management. This will be a fantastic opportunity to hear from someone who is at the heart of our industry and someone who has a unique view of where we are going.