The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Østlandet


 


02. juni 2009: Medlemsmøte i regi av itSMF Østlandet med tema: Tjenestekatalog

I dagens urolige finanstider er det dobbelt viktig at vi er klar på hva vi skal levere, til hvilken kvalitet, og til hvilken pris. Dette gjelder både interne og eksterne leverandører. Vi er alle utsatt for konkurranse og press på å forbedre oss - hvis vi ikke kan enkelt forklare disse tingene kan det bety at viktige avgjørelser som påvirker oss blir tatt på sviktende grunnlag. Bli derfor med å lær mer om:

Tjenestekatalog;  er en oversikt over tjenester som tilbys , beskriver tjenestene med mulige tilpasninger

Viktige momenter:
•  Hva som leveres – beskrivelse av tjenestene
•  Servicenivå - alternativer for tjenestene
•  Hvordan defineres (eller beregnes) serviceavvik?
•  Hvordan måles servicenivåoppnåelse?
•  Prismekanisme som gjelder
•  Opsjoner (tilleggstjenester)
 
Program for dagen:
Tjenstekatalog sett med ITIL briller
v/Jan-Eirik Olsen, Accenture
Jan-Eirik Olsen arbeider i Accenture som prosjektleder og med prosessforbedringer. Jan-Eirik er styremedlem i itSMF Norge og lokalgruppen i Bergen. Jan-Eirik ledet den siste itSMF konferansen på Gardermoen.
Foredraget vil gi en teoretisk oversikt over hvordan tjenestekatalogen inngår i ITIL rammeverket.

Tjenestebeskrivelser og Tjenestekatalog - hvordan lykkes i praksis
v/Stig Ellingsen, Prosesshuset
Stig Ellingsen er daglig leder i Prosesshuset AS, og har arbeidet med prosessutvikling og prosessimplementering siden 1992, og har en bred praktisk erfaring. Dette omfatter også de organisatoriske følgene av prosess- og tjenesteorientering.
Den siste tiden har det vært mye fokus på IT Governance, og på oppbygging av tjenestekataloger med tjenestebeskrivelser hos flere kunder.
Stig er en erfaren prosess-arkitekt, og har dessuten lang erfaring som facilitator av workshops, med evne til å engasjere deltakerne. Han har lang erfaring som kursinstruktør, er sertifisert ITIL Service Manager og en etterspurt foredragsholder
 
Fra handlekurv til levert tjeneste
v/Per-Henning Valderhaug, Valderhaug Consult AS
Per-Henning Valderhaug har siden 1995 arbeidet både på kundesiden og på leverandørsiden i store prosjekter knyttet til IT, informasjonssikkerhet og service management. Han har jobbet mye med tjenesteutvikling, arkitektur og med design, modellering og innføring av tjenesterelaterte prosesser. Per-Henning er genuint opptatt av at virksomheter skal nå sine mål ved å kombinere ulike teorier og erfaringer. Han har sertifikat på PMP, PRINCE2,  ITIL og tung motorsykkel og trives godt i havkajakk og i utfordrende prosjekter.
Foredraget tar for seg praktisk samspill mellom tjenestekatalog, -arkitektur, -portefølje og effektive storskala leveranser.  Kan unike kundekrav og leverandørens standardiseringsbehov kombineres?
 
Tid og sted:
Tirsdag  02.  juni 2009  kl. 1200-15.30 
Thon hotel Vika Atrium, vis a via Aker Brygge 
 
Praktisk informasjon
Medlemsmøtet er gratis for medlemmer av itSMF Norge. For ikke-medlemmer kr. 500,-
0 Up