The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/itSMF konferanser/Tidligere konferanser/Konferansen 2003

Velkommen til itSMF's første konferanse om IT Service Management

Konferansen, fra middagen
Konferansen, fra middagen

Tilbakeblikk på første itSMF konferanse i Norge 3. april 2003

Så bra det ble! Og så stor interesse! Den første itSMF konferansen i Norge slo alle forventninger når det gjelder oppmøte! Med 135 deltakere på konferansen ble det en av de beste oppstartene på en nasjonal itSMF noensinne, bare slått av UK og Canada. Det er neimen ikke verst!

Den Gamle Logen myldret av forventningsfulle, entusiastiske ansikter, og det var ikke vanskelig å høre at diskusjoner og erfaringsutveksling allerede var i gang før foredragene hadde startet. Endelig et sted å møte andre bedrifter og personer som har jobbet innen det samme fagfelt, og stanget hodet i noen vegger for ITIL og IT Service Management!

Konferanseprogrammet startet med en felles seanse i Logens store sal. Konferansen ble erklært åpnet og alle ble ønsket velkommen av interimstyrets leder, Roar Johnsen, før han slapp til CEO i itSMF International, Aidan Lawes. Han holdt en glimrende innledning om fagfeltet IT Service Management generelt og viktigheten av å ha et faglig forum som itSMF, i foredraget "The role of IT Service Management and the future of ITIL". Å entre scenen etter ham var nok som å "hoppe etter Wirkola" eller å "dø etter Diana". Litt språkproblemer og nervøsitet på foredragene som kom etterpå, men ellers bra innhold.

Etter en utsøkt lunsj fra Logens kokker, og nye kontakter knyttet, gikk foredrag i to parallelle sesjoner. Fordelen er at man kan velge å gå på det som er mest interessant, ulempen at man ikke får med seg alt! - Skulle gjerne vært schizofren for å kunne ha fått med litt om alt i denne reportasjen! Jeg får nøye meg med noen høydepunkter. Foredraget "Anvendelse av ITIL i prosessutvikling" med Jon Iden, IPA, ga mange praktiske tips. Og Helge Rognlien, Prositas, sitt foredrag om benchmarking av IT prosesser ga inspirasjon og metodikk for å finne ut hvor gode prosessene våre egentlig er. Foredraget jeg gikk glipp av, men som alle snakket varmt om, var "Erfaring fra implementering og bruk av ITIL i Forsvarets Logistikkorganisasjon" med Ole-Vidar Christensen, FLO. Det jeg generelt fikk inntrykk av var at folk fikk matnyttige tips, både fra foredragene og fra praten i pausene, og stemningen var høy.

Hele konferansen ble rundet av med generalforsamling med formell stiftelse av itSMF Norge, og deretter en stilfull konferansemiddag. Man skal ikke undervurdere viktigheten av det sosiale! Det var under middagen (og på Dubliners etterpå) at jeg virkelig fikk tid til å bli kjent med nye, fikk ta del i spennende diskusjoner og fikk knyttet nye kontakter med nøkkelpersoner innen fagfeltet. Dette er spennende! Jeg tror det er her nøkkelen til årets suksess ligger - en masse engasjerte mennesker med spesialkompetanse innen samme fagfelt trenger virkelig en møteplass. Jeg gleder meg allerede til neste års konferanse!

0 Up