The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Østlandet


 


itSMF Østlandet

Medlemsmøte 15. desember: Valg og implementering av Service Management verktøy

itSMF Østlandet inviterer til en samling hvor vi vil belyse mange av de områder som må tas i betraktning for å kunne velge og implementere et verktøy.

Din virksomhet har tatt steget og utarbeidet ITIL-prosesser, men hva nå?

Prosesser og verktøy henger tett sammen. IT Service Management verktøy er bygget for å støtte opp under ITIL-prosessene, uavhengig om dere har implementert en eller flere av prosessene i din bedrift.

Det er ofte behovet for kontroll og oversikt som fører til at man skal innføre et Service Management verktøy. Det er en viktig jobb å gjøre for at verktøyet skal støtte opp om de prosesser som er laget og implementert i bedriften. Og det er derfor viktig og finne det støtteverktøyet som passer for din virksomhet. Verktøyet skal understøtte din virksomhet og hjelpe med etterlevelse av prosessene dere har – ikke styre dem!

Vi inviterer til en samling hvor vi vil belyse mange av de områder som må tas i betraktning for å kunne velge og implementere et verktøy.

Program

1130    Pepperkaker, mandariner og gløgg – julelunsj
1200    Foredragsholder: Ståle Jensen, eier og senior rådgiver i Malista Consulting
1245    Pause
1300    Foredragsholder: PG Eliasson – Teknisk Direktør - Marval Nordic
1345    Pause
1400    Foredragsholder: Geir Breimo – Process Manager – Sykehuspartner
1445    Spørsmål og svar

Ståle Jensen
Ståle Jensen er eier og senior rådgiver i Malista Consulting.

Valg av ITSM verktøy - hva må vektlegges før vi starter implementering?

Foredragsholder: Ståle Jensen, eier og senior rådgiver i Malista Consulting.
Foredraget vil fokusere på hva du bør tenke på før du kjører i gang et nytt verktøy.

Hvilke forberedelser må gjøres før vi går i gang? Er det slik at det alltid må foreligge en ITSM (ITIL) strategi og en plan? Må vi i detalj ha definert hva vi skal bruke verktøyet til? Eller er verktøyene blitt så gode og ITIL så godt integrert at man bare kan ”kjøre på”?  Hva med organisasjonen og de ansatte som skal bruke verktøyene? Må de forberedes på hva som skal komme, eller holder det med et brukerkurs i verktøyet?

Ståle Jensen har lang erfaring fra IT bransjen, både fra norske og større internasjonale selskaper. Han har hatt varierende lederansvar det meste av karrieren både innenfor programvareutvikling, konsulentvirksomhet og IKT drift.

De siste 10 årene har han fokusert på Service Management som fagområde, bl.a. som ansvarlig for en stor avdeling med Service Level Managers hos en av Norges største driftsleverandører. Ståle er sertifisert ITIL Manager og ITIL Expert.

Han har hatt ansvar for, og vært med på å bygge flere driftsorganisasjoner basert på ITIL og beste praksis og har en god bredde innenfor området.

Han driver nå sin egen virksomhet, Malista Consulting med hovedfokus på rådgivning og konsulenttjenester innen IT Service Management, prosessorientert IKT drift og styring.

Ståle er opptatt av organisatoriske siden av det å etablere en prosessorientert organisasjon, ledelse og styring av IKT, og er opptatt av hvilke gevinster man kan få ved å adoptere beste praksis.
 

Erfaringer ved implementering av Service Management verktøy - Hva må vektlegges?

Foredragsholder: PG Eliasson – Teknisk Direktør - Marval Nordic
PG har mange års erfaring som prosjektansvarlig ved implementering av SM verktøy i bedrifter av forskjellig størrelse. Innlegget vil ha fokus på erfaringer med bedrifter som har tatt SM verktøy i bruk, hvilke fallgruver som finnes og som bør unngås.

Hvilke områder må vektlegges? Hvor, og hva skal vi starte med? Hva er viktig å vektlegge når en organisasjon skal innføre Service Management?

Geir Breimo
Geir Breimo, Process Manager ved Sykehuspartner

Erfaringer fra kundeperspektivet

Foredragsholder: Geir Breimo – Process Manager – Sykehuspartner
Geir vil fortelle om sin erfaring  med valg og implementering av støtteverktøy fra et brukerperspektiv.

Sykehuspartner signerte i 2006 en stor kontrakt om ”Verktøy og systemløsning for Service Management”.  Kontrakten kom i stand etter grundig forberedende arbeid med kravspesifisering, anbudskonkurranse med forhandlinger og skreddersydde kontraktsmaler. Geir Breimo var med på opprinnelig kravspesifisering og har i ettertid hatt ansvaret for å realisere målsettingene med anskaffelsen.  Han vil gå gjennom erfaringene fra både anskaffelse og realisering i lys av hva som fungerte og ikke fungerte samt hva som kunne vært gjort annerledes.

Sted og tid:

Sted: Vika Atrium, Oslo
Tid: Tirsdag 15. desember 2009

Møte er gratis for medlemmer av itSMF Norge. For ikke-medlemmer kr. 500,-.

Velkommen skal du være!

Påmelding

0 Up