The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Midt-Norge


09.06.2010 - Medlemsmøte i Trondheim - Risikostyring i IT-prosjekter. Dokumentasjon fra møtet er nå lagt ut på medlemssidene

”En av de beste bøkene om ”IKT i offentlig sektor” med tittel eGovernment begynner slik: ”Most eGovernment projects fail”. Og undersøkelser fra flere land viser at dette gjelder mellom 60 og 80 % av alle IT-prosjekter i offentlig sektor. De er enten helt mislykkede eller de bidrar ikke til å nå de målene som de skulle i tilstrekkelig grad. Og mye av årsakene til dette finner vi i dårlig prosjektering og manglende innsikt i konsekvensene av de beslutningene som fattes.” (Professor Arne Krokan, NTNU)

Gjelder disse erfaringene bare offentlig sektor, eller holder privat sektor ”kortene tettere til brystet”?
Hva betyr det at et IT-prosjekt mislykkes, og hva er forresten et IT-prosjekt?
Risikostyring er ledelsens verktøy for å håndtere usikkerhet?
Involverer vi alle berørte?
Plasserer vi risiko på riktig nivå i organisasjonen?
Tar IT-sjefen et for stort ansvar?
Lærer vi av erfaringer?

Dette er noe av det som blir diskutert i Låven på Dragvoll 9. juni 2010. For å finne fram, se her:

http://www.ntnu.no/ntnukart/undervisningsrom/romvisning.php?byggnr=825&romnr=032



 
Agenda:

12:30 - 13:00: Registrering, nettverk og baguetter

13:00 – 13:05: Velkommen!
Sverre Jørgensen, Trondheim kommune

13:05 - 13:35:  Total IKT infrastruktur til nye St Olav Hospital – en praktisk tilnærming av risikostyring
Tore Inderåk, Seniorpartner Mometo AS (tidligere PL IKT Helsebygg Midt-Norge)

Ny IKT Infrastruktur for St Olav Hospital er et av Norges største prosjekter innenfor helsesektoren, og prosjektet har levert innenfor både budsjett, tid og kvalitet. (2300 kontraktskrav, 56 milepæler, 500 endringer behandlet i perioden). Høy grad av integrerte kritiske tjenester, ny teknologi, og risikofylte migreringer i et operativt sykehus med drift 24/7/365.
IKT løsningene er moderne og basert på ren IP implementering, noe som har hatt mye risikoeksponering i seg i et operativt sykehus. Likeledes høy grad av funksjonalitet på tvers av systemer med ca 167 grensesnitt/integrasjoner.
Underveis er det også gjennomført risikoprosjekter sojm oppgradering av trådløst nettverk, utskifting av telefoner og migrering av virksomhetskritisk meldingstjener på samme tid som at sykehuset har vært fullt operativt.
Foredraget er en praktisk tilnærming av risikostyring og håndtering underveis i prosjektet.

13:40 – 14:10: Prosjektledelse; mestring av usikkerhetsdimensjonen
Ingemund Jordanger, PTL

14:15 – 14:45: Prosjektledelse i forhold til Cobit
Jan T. Bjørnsen, Ageto Rådgivning AS

Foredraget vil basere seg på hvordan Cobit beskriver IT prosessen ”Manage projects” (PO10). I denne sammenheng vil han presentere en pragmatisk tilnærming til stoffet. Foredraget vil gå gjennom alle de 14 mål (objectives) som man har satt opp i prosessbeskrivelsen.

15:00 – 16:00: Spørsmål og diskusjoner

Geir Harbak, PTL


Presentasjon av innlederne:


Tore Inderåk, Siv.ing og Seniorpartner Mometo AS

tore.inderak@mometo.no, mobil 95 03 13 13
Tore har ledet IKT utbyggingen for det nye universitetssykehuet i mange år, og hatt ansvar for alt fra strategi, design, leveransene og implementering. IKT Infrastrukturprosjektet er et av de største innen IT og Helse med en total investering på ca 667 mnok eks. mva.

Ingemund Jordanger, prosjektleder og fagansvarlig usikkerhetsstyring  i PTL
Ingemund.jordanger@ptl.no, mobil 92 04 31 59
Ingemund er siv.ing. i databehandling (software engineering)og dr. ing prosjektstyring. Han har jobbet med utvikling av produksjons- og prosjektstyringssystemer innen verkstedindustri, olje/gassvirksomhet og BA-bransjen. Spesialkompetanse innen kvalitetssikring av store statlige investeringsprosjekter, analyse og styring av usikkerhet i investering, fremdrift og totaløkonomi.
Har vært rådgiver og spesialist usikkerhetsstyring i Statoil, bl.a. risk manager i Åsgardprosjektet. Er prosjektleder og fagansvarlig usikkerhetsstyring i PTL (fom 2000), rådgiver usikkerhetsstyring Helsebygg Midt-Norge. Arbeider i hovedsak med konseptanalyser og usikkerhetsanalyse/-styring av prosjekter innen bygg- og anleggssektoren.

Jan T. Bjørnsen, Partner Ageto Rådgivning AS
jtb@ageto.no, mobil 90 18 18 64
Jan har lang erfaring fra utvikling av og ledelse innen IT Styring og kontroll (IT Governance) og sikkerhet og sikring innen IKT, Egen-/Intern kontroll miljø, IT Revisjon, Kontinuitet og Beredskap organisering og andre beslektede områder.  Hans bakgrunn er fra industri (EDB-sjef og Administrasjonssjef), bank og finans (IT revisor og IT sikkerhetsleder) samt konsulentvirksomhet (Coopers & Lybrand/PricewaterhouseCoopers).
Han har også utført prosjektrevisjoner og operasjonelle IT revisjoner av IT miljøer og systemer.



Møteavgift: Gratis for medlemmer som først melder seg på til: www.itsmf.no.
Ikke-medlemmer kr. 500,-.  Spørsmål om medlemskap kan rettes til: itsmf@itsmf.no

Vi setter pris på om denne invitasjonen videreformidles til kolleger, kunder og samarbeidspartnere som kan være interessert.

Initativtakere for arrangementet er styret for itSMF Midt-Norge.
IT Service Management Forum (itSMF) er den eneste internasjonalt anerkjente og frittstående organisasjon som driver med IT Service Management. For nærmere informasjon, se www.itsmf.no
Ved spørsmål om arrangementet kan Sverre Jørgensen kontaktes på tlf. 91 11 25 46.

Ja! Jeg ønsker å delta på dette møtet:

 
1 Up