The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Dokumentarkiv

14. desember 2010

Medlemsmøte med julelunsj

14. desember har vi satt opp et møte med tema "Samhandlig". Møtet avholdes i Høyres Hus og det vil bli felles julelunsj. Vi håper på stor oppslutning.

Program:

Registrering og kaffe fra kl 09:45.

10:00    Vigdis Volden fra Telenor deler erfaringer med Telenors samlokalisering av interne SPOC.

10:50    Pause / Mingling

11:10    Inger-Anne Henriksen: innføring og erfaringer med Tjenestekatalog hos Norsk Helsenett

12:00    Jule-lunsj
 

Incident og Problem Management, Samlokalisering hos Telenor

Telenor Norge har gjennom nylig etablerte kontrakter med nye leverandører,  CapGemini og Tata Consultancy Services for AM-tjenester, samt reforhandlet avtale med EDB Ergogroup lagt grunnlaget for en ny modell for operativ leverandørstyring.
Telenor IS Operation Center – ISOC, har ansvaret for å koordinere og styre eksterne og interne leverandører i alle driftsrelaterte situasjoner på vegne av Telenor Norge.  I ISOC i sitter Telenor ansatte i tett samhandling med representanter fra Telenors Primeleverandører og sammen tar de et kollektivt operasjonelt ansvar for tilgjengelighet, stabilitet og ytelse i IS systemer, IS verdikjeder og Infrastruktur.  Hovedfokus er innenfor Incident & Problem Management basert på ITIL rammeverk.

Vigdis Volden leder denne funksjonen som ble etablert i mars 2010.  Hun har bred erfaring fra Nortura og Telenor innenfor både systemforvaltning, drift og prosjektledelse samt leverandørstyring i forskjellige outsourcingmodeller.


Tjenestekatalog hos Norsk Helsenett.

Norsk Helsenett startet innføring av ITIL for tre år siden. Allerede ved innføring av første prosess (Incident Management) ble det klart at tjenestekatalogen er viktig. Ved innføring av Incident Management ble det valgt å kategorisere hendelser og tjenesteforespørsler etter tjenester og underliggende elementer i tjenestekatalogenkatalogen
For tiden pågår en videreutvikling av tjenestekatalogen i Norsk Helsenett, der det bygges prosesser over tjenestene, og en bedre sammenheng til støttetjenester og kjernetjenester (teknisk katalog). Norsk Helsenett bruker egenutviklet SM-verktøy. Verktøyet utvikles i tråd med innføring av nye prosesser, bl.a. prosessen Service Catalogue Management.

Inger-Anne har jobbet med ITIL siden Norsk Helsenett startet innføring av ITIL i 2008. Hun har tidligere blant annet jobbet med oppbygging av kvalitetssystem, sikkerhetssystem og vært prosjektleder for oppkopling av legekontor og andre enheter til Helsenettet. Inger-Anne har jobbet med helsenett siden 2000, og er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

 

Jeg ønsker å delta på Medlemsmøte med Julelunsj 14. desember!

 
2 Up