The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Dokumentarkiv

16. februar 2011

Medlemsmøte i Oslo: "Utvikling vs Drift"

Hva skjer i møtet mellom drift og utvikling? Hvilke utfordringer ser vi, hvilke daglige frustrasjoner oppstår og hvordan kan vi løse disse?

itSMF Østlandet - Medlemsmøte 16.02.11 kl 13:00 – 16:00
Sted: Thon Conference Vika Atrium, Munkedamsveien 45, Oslo

Tema: Utvikling vs Drift

I utviklingsmiljøene går diskusjonen høylytt rundt temaet smidig utvikling. Det er nå 10 år siden Agile Alliance ble stiftet med bakgrunn i ønsket om å levere høyere verdi raskere og gjøre programvareindustrien mer produktiv, menneskelig og bærekraftig. I driftsmiljøene jobber nå de aller fleste organisasjoner etter metoder basert på ITIL. Hva skjer i møtet mellom drift og utvikling? Hvilke utfordringer ser vi, hvilke daglige frustrasjoner oppstår og hvordan kan vi løse disse?
Medlemsmøtet 16. februar vil bli gjennomført med inspirasjon fra ”Smidig-miljøet”. Tre foredrag vil bli gitt etter Lyntale-presentasjonsteknikken, dvs at man holder seg innenfor en tidsramme på 10 minutter. For å gjennomføre dette må man være spisset og presis både på valg av tema og på gjennomføringen. Etter disse tre foredragene vil vi åpne for OpenSpace. Dette er en versjon av gruppearbeid i café form. Vi presenterer en rekke utsagn/situasjoner som skal diskuteres basert på temaet Utvikling vs Drift og man velger selv hvilken gruppe man vil delta i. (Om gruppene blir for store, deler man inn i flere grupper med samme tema). Mer informasjon om organiseringen vil bli gitt under innledningen på møtet. Vi avslutter medlemsmøtet med et foredrag fra Johannes Brodwall.
 
Lyntaler
* En introduksjon til smidig utvikling – Rune Larsen, Iterate AS
* DevOps, ønsket om automatisering og hyppige releaser – André Heie Vik, Miles AS
* Implementering av en ny applikasjon i organisasjonen – Jan Erik Østvang, SecCon AS
 
Foredrag
Tilrettelegging for kontinuerlige leveranser – Johannes Brodwall, Steria AS
Foredraget fokuserer på utfordringer og hindringer som må ryddes av veien for å sikre stabil drift. Smidig produksjonssetting krever automatisk kvalitetssikring og gode rutiner både for utrulling og reversering.

Hjertelig velkommen!

JA! Jeg ønsker å delta på dette møtet!

 
0 Up