The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Østlandet


 


Medlemsmøte i Oslo - Hvordan få verdi av kontinuerlig prosessforbedring?

Dokumentasjon fra møtet er nå lagt ut på medlemssidene

Hvordan få verdi av kontinuerlig prosessforbedring?
itSMF Østlandet inviterer til åpent medlemsmøte om kontinuerlig forbedring.

Sted: Thon Hotel Vika Atrium
Tid: Onsdag 4. mai 9-15

Våren 2010 hadde vi et medlemsmøte om hvordan man kan måle etterlevelse av Service Management-prosesser. Vi følger nå opp med et mer praktisk rettet og bredere anlagt medlemsmøte om kontinuerlig forbedring. Tema denne gangen er hvordan man får verdi av forbedringsarbeidet. Seminaret tar utgangspunkt i eksempler og det foreslås i tillegg praktiske grep man kan benytte for at forbedringsarbeidet skal bli effektivt. Problemstillinger som vil bli reist er:

           Kan man måle effekten av prosessforbedring?
           Er en ”ren prosesstilnærming” til forbedringsarbeid umoderne og byråkratisk? Hva er alternativene?
           Kan en kvalitetsenhet kombinere rollene som revisor og rådgiver?
           Hvordan skaper man entusiasme for kvalitetsarbeid i linjeorganisasjonen?
           Hvordan sikrer man at kvalitetsforbedring faktisk blir gjennomført?

Vi vil innlede dagen med 3 foredrag før lunsj. Etter lunsj arrangeres parallelle workshops der man kan velge tema man ønsker å delta i en mer inngående diskusjon om. Deltagelse på workshop-delen må av praktiske grunner begrenses til ca 50 deltakere, avhengig av hvem som melder seg på først.


9:00 – 9:45
Prosess eller ikke prosess. Det er spørsmålet.
Geir Isene, Freecode

En kan lett se seg blind på prosesser som det eneste saliggjørende i kontinuerlig tjenesteforbedring. Er en prosess alltid svaret? Og når er det ikke riktig å formalisere en prosess? Når er det riktig å arbeide for etterlevelse... og når er det ikke riktig? Temaet "livssyklus" kom for alvor med i ITIL i versjon 3. Men hva med prosessenes egne livssykluser? Når bør man avvikle og sannere prosesser? Og når bør man ganske enkelt fokusere på helt andre forbedringstiltak? Dette er spørsmål som Geir Isene stiller i sitt foredrag samtidig som han belyser mulige svar og praktiske tilnærminger.

9:45 – 10:30
Hvordan inspirere til kvalitetsutvikling.
P
eter Landmark, Skatteetatens IT og Servicepartner.

Innlegget tar for seg ”salg av kvalitetsutvikling” fra en intern kvalitetsfunksjon. Fokus er på forankring og vekst av kvalitetsutvikling i linjeorganisasjonen og å finne balansen mellom inspirerende og kontrollerende tiltak og tjenester.


10:30
Pause/Mingling

10:45
Hvordan strømlinjeforme IT-funksjonen og øke forretningsverdien med bruk av Lean og CSI.

Roger Tøftum, Steria

Det stilles stadig økende krav til IT om å bidra mer til utvikling av virksomheten samtidig som de må få mer ut av budsjettene. Flere og flere IT-funksjoner som har prosesser basert på ITIL og Cobit møter denne utfordringen gjennom etablering og bruk av Lean og CSI.

IT-funksjoner som lykkes med dette oppnår oppsiktsvekkende resultater på områder som:

           Reduserte leveransetider
           Bedre ressursutnyttelse og produktivitet
           Økt kvalitet og reduserte kostnader
           Økt fleksibilitet og raskere time-to-market
           Bedre kunde- og medarbeidertilfredshet

I tillegg vil en IT-funksjon med Lean-kompetanse være en attraktiv støttespiller og bidragsyter i arbeidet med forbedring av virksomhetens forretningsprosesser.

 

Beskrivelse av foredraget:
I dette foredraget vil vi gjennomgå hva Lean tilfører CSI, og hvordan man kombinerer Lean og CSI i praktisk forbedringsarbeid. Eksempler på praktisk bruk av metoder og teknikker fra reelle caser vil bli presentert, og vi vil se på Lean-basert ledelse og styring. Her vil det komme nyttige innspill til IT-funksjoner som ønsker å realisere ytterligere gevinster fra ITIL-satsingen.

11:30: Lunsj

12:15 
3 parallelle workshops/dybdediskusjoner basert på tema fra foredragene:

På de to første workshoppene vil vi utfordre deltagerne til å dele egne erfaringer med temaene og åpne for spørsmål og diskusjon. Foredragsholderne vil forberede og lede workshoppene. Den tredje workshoppen har begrenset antall deltakere og krever påmelding.

1.Prosess eller ikke prosess. Det er spørsmålet
Geir Isene, Freecode

2. Hvordan inspirere til kvalitetsutvikling.
Peter Landmark Skatteetatens IT og Servicepartner.

3. Rollespill med bruk av Lean prinsipper for prosessforbedring
Roger Tøftum, Steria
Rollespill hvor deltakerne arbeider med ulike oppgaver i en saksbehandlingsprosess. Det kjøres fire runder av 7 minutter, og vi måler resultater og benytter Lean-prinsipper til forbedring av prosessen mellom hver runde. Deltakerne får innsikt i bruk av Lean-prinsipper og hvordan dette kan gi dramatiske forbedringer i produktiviteten.

15:00 (eller før): Slutt


Er du interessert i å bidra aktivt i ITSMF’s arbeid innen Kontinuerlig forbedring? Bak dette arrangementet står det et uformelt fagnettverk. Om du er interessert i å bidra gjennom å holde foredrag eller arrangere workshops på dette området kan du kontakte undertegnede. Peter.landmark@skatteetaten.no, tel. 48297384

 Ja, jeg ønsker å delta på dette medlemsmøtet.

 
2 Up