The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Rogaland


 


27. januar 2009 - Medlemsmøte i regi av Dataforeningen og itSMF Rogaland med tema: "Tjenestekatalog"

I dagens urolige finanstider er det dobbelt viktig at vi er klar på hva vi skal levere, til hvilken kvalitet, og til hvilken pris. Dette gjelder både interne og eksterne leverandører. Vi er alle utsatt for konkurranse og press på å forbedre oss - hvis vi ikke kan enkelt forklare disse tingene kan det bety at viktige avgjørelser som påvirker oss blir tatt på sviktende grunnlag.

I dagens urolige finanstider er det dobbelt viktig at vi er klar på hva vi skal levere, til hvilken kvalitet, og til hvilken pris. Dette gjelder både interne og eksterne leverandører. Vi er alle utsatt for konkurranse og press på å forbedre oss - hvis vi ikke kan enkelt forklare disse tingene kan det bety at viktige avgjørelser som påvirker oss blir tatt på sviktende grunnlag. Bli derfor med å lær mer om:

Tjenestekatalog;  er en oversikt over tjenester som tilbys , beskriver tjenestene med mulige tilpasninger

Viktige momenter:
•  Hva som leveres – beskrivelse av tjenestene
•  Servicenivå - alternativer for tjenestene
•  Hvordan defineres (eller beregnes) serviceavvik?
•  Hvordan måles servicenivåoppnåelse?
•  Prismekanisme som gjelder
•  Opsjoner (tilleggstjenester)
 

Program for dagen:

Tjenstekatalog sett med ITIL briller
v/Jan Eirik Olsen, Accenture
Jan Erik Olsen arbeider i Accenture som prosjektleder og med prosessforbedringer. Jan Erik er styremedlem i ITSMF Norge og lokalgruppen i Bergen. Jan Erik ledet den siste ITSMF konferansen på Gardermoen.
Foredraget vil gi en teoretisk oversikt over hvordan tjenestekatalogen inngår i TIIL rammeverket.

Dataforeningens faggruppen for Service Management - fokus på gode tiltak som også fungerer i praksis
v/Paul Erdal, Managenordic
Paul vil fortelle om arbeidet Dataforeningens faggruppe for Service Management har gjort, fra fokus på SLA avtaler til det bredere service management konseptet og hva som er viktig for å få dette til.

Tjenestebeskrivelser og Tjenestekatalog - hvordan lykkes i praksis
v/Stig Ellingsen, Prosesshuset
Stig Ellingsen er daglig leder i Prosesshuset AS, og har arbeidet med prosessutvikling og prosessimplementering siden 1992, og har en bred praktisk erfaring. Dette omfatter også de organisatoriske følgene av prosess- og tjenesteorientering.
Den siste tiden har det vært mye fokus på IT Governance, og på oppbygging av tjenestekataloger med tjenestebeskrivelser hos flere kunder.
Stig er en erfaren prosess-arkitekt, og har dessuten lang erfaring som facilitator av workshops, med evne til å engasjere deltakerne. Han har lang erfaring som kursinstruktør, er sertifisert ITIL Service Manager og en etterspurt foredragsholder

Tid og sted:
Tirsdag  27.  januar  kl. 1200-15.30
Lyse Energis lokaler ; Breiflåtveien 18,  4017 Stavanger.
 
Praktisk informasjon
Medlemsmøtet er gratis for medlemmer av itSMF og Dataforeningen. For ikke-medlemmer kr. 500,-

0 Up