The IT Service Management Forum

Forside/Nyheter/Østlandet


 


25.05.2010 - Medlemsmøte i Oslo: Konfigurasjonsstyring

Østlandsforeningen i itSMF inviterer til et halvdags medlemsmøte om konfigurasjonsstyring. Her presenteres praktiske erfaringer og ”lessons learned” fra Konfigurasjonsstyring hos Norsk Tipping og Statoil. Det inviteres til dialog med deltagerne underveis.

Sted: Vika Atrium, Munkedamsveien 45, 0121 Oslo

11:45 Registrering og enkel servering

12:00 Innledning

Peter Landmark innleder møtet.  Forberedelsene til dette seminaret startet opp gjennom diskusjoner i et kompetansenettverk. Det kom blant annet frem at konfigurasjonsstyring betyr ulike ting for ulike bedrifter. På bakgrunn av disse erfaringene starter vi opp med en liten dialog med deltagerne i medlemsmøtet, om fokus og utfordringer.

12:20 Erfaringer med Konfigurasjonsstyring hos Norsk Tipping

Norsk tipping har hatt en pragmatisk og fleksibel innføring av Konfigurasjonsstyring. På mange måter er ”veien blitt til mens man går”. Elementer som belyses i foredraget er:

• Generell understøttelse av incident, problem og change
• Utstyr ute hos kommisjonærer og lokalinnehavere
• Asset med tanke på servere og arbeidsstasjoner
• Oppbygging av relasjoner med utgangspunkt i behovet for underlag for tjenestebasert overvåkning
• Inventar ikke direkte relatert til IT

Eystein Linnerud har jobbet i IT-bransjen siden 1969. De siste 8 årene har hovedtyngden vært på ITSM-prosesser og da hovedsakelig Configuration Management. Linnerud ble ansatt som Configuration Manager i Norsk Tipping i 2004. Han er styremedlem i ITSMF Østlandet.

13:20 Pause og mingling

13:40 Konfigurasjonsstyring av tjenesteleveranser i Statoil – ”lessons learned”

Statoils erfaringer og ”lessons learned” fra Konfigurasjonsstyring blir presentert. Utfordringer og begrensninger ved Konfigurasjonsstyring innen et ”shared-services-konsept” belyses. ”Lessons learned” består av 2 historier:

1. ”Den automatiserte IT-drømmen” med fokus på å bygge relasjoner mellom konfigurasjonselementer
2. ”Konfigurasjonsstyring som støtte for utvidelse av shared services utover IT-domenet”. Et hovedelement her er koplingen mellom Konfigurasjon og Tjenestekatalog, i henhold til ITIL v3.

Sigbjørn Morken er rådgiver innen Service Management i Statoils Global Business Services. Han har jobbet på fulltid med ITIL-basert Service Management de siste 5 årene og er sertifisert ITIL-Expert.

Slutt innen 15:00

 

Jeg ønsker å delta på dette møtet:

 

 
0 Up